Valmistamine:
Käsitsikorje, marjade purustamine. Fermentatsioon koos matseratsiooniga roostevabast terasest anumates. Arendamine 6 kuu vältel roostevabast terasest anumates, seejärel 12 kuu vältel suurtes tammevaatides.
Serveerimine:
Temperatuur 17-18 °C, Bordeaux punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida ja aereerida 1h vältel.
Säilitamine:
Kuni 10 aastat.
Tootjast:
1970 -te alguses lõpetas Jean Orliac Montpellier põllumajandusülikooli. Ta oli aktiivne mägimatkaja ja olles korra roninud ikoonilise Pic Saint-Loup mäe tippu, nägi ta enda ümber laiuvat ilu ning ta otsustas, et siin hakkab tema veini valmistama. Ta ostis naabruses asuvad viinaaiad ja nii saigi alguse L'Hortus'e nimeline veinimõis. Kõik tema kolm last, pojad Francois ja Yves, ning tütar Marie said samuti pööratud veiniusku ja täna nad tegutsevadki mõisas neljakesi. Mõned aastad tagasi valmis uus ultramodernne veinikoda ja laagerduskelder. Täna on kogu tootmine orgaaniline ja ka biodünaamiline. Orliac'ide pere oli pikaajaline eesträäkija 2016. aastal kvaliteetveinide apellatsioonitähise saanud AOP Pic Saint-Loup loomisel. Domaine l'Hortus on kindlasti alampiirkonna üks nimekamaid tootjaid ja tuntud kvaliteetveinide valmistaja.