Valmistamine:
Käsitsikorje, marjade purustamine. Fermentatsioon koos matseratsiooniga ning arendamine 18 kuu vältel betoonanumates.
Toidusoovitus:
Pardi rinnafilee, grillitud lambaliha või veiseliha, pehmed juustud.
Serveerimine:
Temperatuur 15-16 °C, Bordeaux punase veini pokaal.
Säilitamine:
Kuni 5 aastat.
Tootjast:
Domaine Bertrand-Bergé on üks AOP Fitou maamärkidest ja ikoonidest. Paziols'i külas on tegutsetud alates 19. sajandist. Kõrghetk maja ajaloos saabus 1900. aastal, kui tänase majaomaniku, kuuendat põlve veinimeistri, Jérôme Bertrand' vana-vanaisa Jean Sirven pärjati Pariisi Maailmanäitusel ainsana kuldmedaliga Languedoc'i veinimeistriks. Kui 1948. aastal loodi Fitou apellatsioon, oli selles suur roll Jérôme vanaisal Jean-Pierre'l, kes oli pikki aastaid olnud apellatsiooni eestseisuse esimees. Tänane majaperemees Jérôme koos proua Sabine'ga jätkavad esiisade traditsioone, järgides orgaanilise ja biodünaamilise veiniviljeluse reegleid uues ja modernses veinikojas.