Valmistamine:
Käsitsikorje, marjade purustamine. Fermentatsioon koos matseratsiooniga roostevabast terasest anumates. Arendamine 12 kuud roostevabast terasest anumates.
Toidusoovitus:
Grillitud punased lihad, veiseribi, lambapraad, pehmed juustud.
Serveerimine:
Temperatuur 14-15 °C, Bordeaux punase veini pokaal.
Säilitamine:
Kuni 5 aastat.
Tootjast:
Château Sixtine on ühe perekonna valduses olev veinimõis, mille ajalugu ulatub 1673. aastasse. Täna on maja valdajaks ja veinimeistriks Jean-Marc Diffonty, kes võttis ohjad üle 1990 aastal oma isalt, kes veinimeistri töö kõrvalt oli 30 aastat Châteauneuf-du-Pape’i linnapea. Ajalooliselt on veinimõis olnud Rooma Paavsti otseses alluvuses ja erinevatel perioodidel ka Vatikani Püha Tooli oma veinidega varustanud. Täna ollakse kuulsad just oma suurepäraste punaveinide poolest.