Serveerimine:
Temperatuur 17-18°C, Bordeaux Grand Cru punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida.
Säilitamine:
Kuni 10 aastat.
Hinnangud:
Wine Spectator 90/100, James Suckling 93/100
Tootjast:
Väga pika ajalooga veinimõis sai oma alguse 1610 aastal, kui veininegossiantidest de Jehan’i pere soetas Domaine Moussas-Bages maad. 1728 müüdi heal järjal mõis kalli raha eest Drouillard’ perekonnale. 1748 abiellus peretütar inglise õukondlase Thomas Lynch’ga ja mõis sai nimeks Château Lynch. 1779 sai nende poeg Jean-Baptiste majaomanikuks, temast sai 1808 Bordeaux linnapea ja 1811 impeeriumi krahv. 1815 sai kaasomanikuks üle perepoeg Michel Lynch, ta oli ka Pauillac’i rüütelkonna Chevalier ja linnapea. 1835 Jean-Baptiste suri ja pärandas mõisa 2-le pojale, kes selle ka kaheks jagasid. Tekkisid Château Lynch-Moussas (lieu-dit Moussas viinaaiad) ja Château Lynch-Bages (lieu-dit Bages viinaaiad). 1855 sai mõis 5éme Grand Cru Classé nominatsiooni. 1919 ostis mõisa suuromanik (Duhart-Milon, Pichon-Longueville Baron ja Doisy-Védrines omanik) Jean Castéja. Mõis on Castéja perkonna valduses tänaseni. Viimastel kümnenditel on investeeritud tootmise renoveerimisse ja moderniseerimisse. Maja on tänaseni väga hea renomeega kvaliteetveinide tootja.