Pol Roger Champagne Vintage Rosé Brut 2015, 75cl, 12,5% vol
Kaitstud päritolunimetusega kvaliteetvahuvein
Riik / regioon:
Prantsusmaa, Champagne
Stiil:
Kuiv rosé šampanja. Marjane, kreemine, sügav.
Marjasordid:
85% Pol Roger Vintage 2015 (60% Pinot Noir, 40% Chardonnay) + 15% Pinot Noir punast veini.
Valmistamine:
Traditsiooniline meetod. Esmane kääritamine roostevabast terasest anumates. Laagerdamine pärmisettel pärast teisest kääritamist pudelis 7-8 aasta vältel.
Dosage 7g / l. Punane vein segati šampanjasse ümberkorkimise käigus.
Serveerimine:
Temperatuur 9-10 °C, valge veini pokaal või vintage šampanja pokaal.
Säilitamine:
10+ aastat.
Hinnangud:
Robert Parker 91/100, Wine Spectator 93/100.
Tootjast:
Taani päritolu advokaadi poeg, Pol Rogersen, alustas 1849. aastal legendaarse šampanjamaja loomist. Pol'i edukus ja kuulsus saabus kiiresti, sest ta nõudis oma alluvatelt erakordset distsipliini ja kvaliteeti. Nüüdseks on Pol Roger üks ülivähestest suurtest nimedest Champagne's, kus teadmisi ja väärtusi on jagatud isalt pojale ja maja on endiselt suguvõsa valduses.
Tänapäeval on Pol Roger suurte šampanjakriitikute (sh Richard Juhlin ja Tom Stevenson) hinnangul vaieldamatult üks kuuest enim hinnatud šampanjamajast koos Bollinger'i, Louis Roederer'i, Krug'i, Charles Heidsieck'i ja Dom Pérignon'iga. Pol Roger on 24 juhtivat šampanjatootjat ühendava "Club des Grandes Marques" liige ja üks alalistest eesistujatest. Maja kuulub "Primium Familiae Vini" assotsiatsiooni koos paljude kuulsate, tänaseni sama pere valduses olevate veinimajadega (nagu näiteks Château Mouton Rothschild, Hugel Pere et Fils, Tenuta San Guido (Sassicaia), Bodegas Torres, Bodega Vega Sicilia, Antinori jt.).
Pol Roger omab Briti kuningakoja Royal Warrant staatust, olles kuninganna Elisabeth II õukonna ametlikuks šampanjaks. Pol Roger Reserve Brut on olnud kõigi viimaste Briti kuninglike pulmade tervitusjook. 2019. aastal pärjas tunnustatud väljaande "Drinks Business Magazine" žürii Pol Roger'i tiitliga "The Most Admired Champagne Brand of the World".