Valmistamine:
Käsitsikorje, marjade purustamine. Fermentatsioon koos matseratsiooniga tammevaatides. Arendamine 10 kuud Burgundia tammevaatides ja seejärel 12 kuud suurtes tammevaatides.
Toidusoovitus:
Veisefilee, lambakarree, pardi rinnafilee, poolkõvad veise- ja kitsejuustud.
Serveerimine:
Temperatuur 17-18 °C, Bordeaux punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida ja aereerida ca 2h vältel.
Säilitamine:
Kuni 10 aastat.
Hinnangud:
Decanterr 93/100.
Tootjast:
Maison Tardieu-Laurent loodi 1996. aastal Provence juurtega veinimeistri Michel Tardieu ja Burgundia veiniärimehe Dominique Laurent'i poolt. Kuna veinimajal polnud ega ole ka praegu oma viinaaeda, asuti tegutsema negossiandina Lourmarin'is Châteauneuf -du-Pape aladel. Parimate viinamarjakasvatajatega sõlmiti lepingud ning tegeleti marjade valmimise ja põldude ning viinapuude hooldamisega. Ostetud viinamarjadest laagerdati, segati ja villiti veine oma keldris.Tulemused on olnud aukartustäratavad, sest igal aastal on saadud ülikõrgeid hinnanguid maailma veinikriitikutelt, nagu- Wine Spectator, Robert Parker, Decanter jt. Rekordiline oli 2010. aastakäik, kui 17 erinevat veini sai "Wine Spectator"'-lt 90 ja enam punkti. Aastatel 2009-2013 valis mainekas veiniajakiri "Wine & Spirits" antud veinimaja maailma 100 parima veinimõisa hulka.