Stiil:
Kuiv valge vein. Värske, puuviljane, mineraalne.
Marjasordid:
100% Riesling.
Valmistamine:
Käsitsikorje, õrn pressimine. Fermentatsioon madalal temperatuuril roostevabast terasest anumates. Arendatud 12 kuud roostevabast terasest anumates pärmisettel.
Toidusoovitus:
Valge kala koore- või valge veini kastmes, koorikloomad, valge liha koorekastmes, hapukapsas, sushi. Suurepärane aperitiiv.
Serveerimine:
Temperatuur 7-8 °C, valge veini pokaal.
Säilitamine:
Kuni 10 aastat.
Tootjast:
Domaine Louis Sipp on Alsace ühe kuulsama veiniküla - Ribeauvillé - tõeline ikoon. Maja ajalugu sai alguse I Maailmasõja lõpupäevil, kui tänase omaniku vanavanaema Louise Sipp, ostis poegadega küla keskuses asuva vana veinimaja. Nende omandisse kuuluvad osad kogu piirkonna ühtede parimate ja hinnatumate pinnastega Grand Cru viinaaiad - Kirchberg de Ribeauvillé ja Osterberg. Seal valmistatakse vanade viinapuude marjadest noobleid, elegantseid ja ülipika arengupotentsiaaliga kuivi ja magusaid veine Riesling ja Pinot Gris sortidest. Lisaks tehakse elegantseid ja stiilipuhtaid veine ka teistest piirkonna viinamarjasortidest. Peale veini tootmise, tegutseb mõisa omanik Etienne Sipp önoloogia lektorina kahes ülikoolis.