Valmistamine:
Käsitsikorje, marjade purustamine. Fermentatsioon koos matseratsiooniga tammevaatides. Arendamine 15 kuud tammevaatides.
Toidusoovitus:
Grillitud punased lihad, ulukifileed ja -praed, pardi confit, poolkõvad juustud.
Serveerimine:
Temperatuur 17-18 °C, Bordeaux punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida ja aereerida ca 1h vältel.
Säilitamine:
Kuni 8 aastat.
Tootjast:
1927. aastal loodud ja neljandat põlve Laplace'de perele kuuluv Château d'Aydie on üks kuulsamaid Edela-Prantusmaa punaveini - Madiran'i - tootjaid. Omab 58 ha viinamägesid Madiran'i apellatsiooni piires, aga ka üheksat ha põlde otse Püreneede nõlvadel Pacherenc du Vic-Bilh külakese lähistel.