Stiil:
Kuiv valge vein. Jõuline, oksüdeeritud, mineraalne.
Marjasordid:
100% Savagnin.
Valmistamine:
Käsitsikorje, õrn pressimine. Fermentatsioon tammevaatides. Arendatud 6 aastat ja 3 kuud oksüdatiivses keskkonnas pinnapärmi (voile) kihi all burgundia tammevaatides.
Toidusoovitus:
Kodulinnu liha, valged lihad koorekastmes, kalasupid, röstitud pähklid, Kreeka pähkel, küps Comté juust. Suurepärane aperitiiv.
Serveerimine:
Temperatuur 10-11 °C, copita või väiksem valge veini klaas.
Säilitamine:
50+ aastat.
Tootjast:
Arbois' ja L'Etoile linnakeste lähistel asuvas Juura-aegse fossiiliderikka lubjakivist aluspinnaga viinamägedel tegutseb juba kolmandat põlvkonda Domaine Rolet perefirma, mis on toodab erinevaid tipptasemel veine. Rolet veine võib leida paljude maailma tipprestoranide veinikaartidelt ja need on kõrgelt hinnatud ka kõige tõsisemate veinispetsialistide poolt.