Toidusoovitus:
Koorikloomad, austrid ja muud molluskid, road valgest kalast, suvised salatid, pehmed kitsejuustud.
Serveerimine:
Temperatuur 6-7 °C, valge veini pokaal.
Säilitamine:
Kuni 3 aastat.
Tootjast:
Peale I Maailmasõda läks 1850. aastal loodud Domaine Le Rochoy veinimaja Laporte pere omandusse ning sai sealt ka oma nime. Aastakümneid valmistati Saint-Satur'i küla põldudel kasvanud marjadest suurepäraseid valgeid ja pisut ka punaseid veine.
2003. aastal liitus veinimaja Sancerre piirkonna ühe ikooni - Domaine Henri Bourgeois'ga. Ehitati uus ja ülimodernne veinikoda, kus orgaanilise- ja biopõllumajanduse reegleid järgides, toodetakse suurepäraseid Sancerre, Pouilly-Fume, Menetou-Salon'i ja Quincy tähistega tippveine, mis on pärjatud paljude auhindadega. Veinimeister Cédric Bourgeois tegutseb edukalt mõlema mõisa veinikeldris. 2010. aastal osteti ca 20 ha viinaaedu Uus-Meremaal Marlborough's ja sealtpeale pakutakse Laporte nime all suurepäraseid Sauvignon Blanc'e ka maakera kuklapoolel. Tunnustatud ajakiri "Wine & Spirits" valis 2017. aastal Domaine Laporte'i 100 parima veinitootja hulka.