Valmistamine:
Käsitsikorje, õrn pressimine. Fermentatsioon osaliselt roostevabast terasest anumates, osaliselt tammevaatides. Arendamine 7 kuud osaliselt roostevabast terasest anumates, osaliselt tammevaatides pärmisettel.
Toidusoovitus:
Valge kala koorekastmes, grillitud lõhe või forell, kammkarbid, koorikloomad, poolkõvad juustud.
Serveerimine:
Temperatuur 9-10 °C, valge veini pokaal.
Säilitamine:
Kuni 10 aastat.
Hinnangud:
Decanter 90/100
Tootjast:
Domaine de la Janasse on väike kvaliteettootja Châteauneuf-du-Pape veinipiirkonna südames - Courthézon'is. Veinimõisa lugu sai alguse 1967. aastal, kui tänane maja omanik Aimé Sabon naases armeeteenistusest ja võttis üle varalahkunud isa viinaaiad. Kuna isa tegutses vaid marjakasvatajana ja ise veini ei valmistanud, sai noor Aimé kõike alustada oma käe ja oskuste järgi.
1973. aastal valmis uus veinikelder ja pandi laagerduma esimesed päris oma veinid. Järjepidevus ja nõudlikkus kvaliteedi suhtes tegi La Janasse kiirelt kuulsaks ja täna on ta väikese käsitöömeistrina juba ikooni staatuses, peamiselt just Châteauneuf-du-Pape'i veinide valmistajana. Praegu jätkavad isa klassikalist joont tema veinimeistritest poeg ja tütar - Christophe ja Isabelle.