Château Vignelaure Rouge Côteaux d’Aix-en-Provence 2016

34,00 €
Veinid, Punased, Provence
SKU
VIGP16
Laos
Château Vignelaure Rouge Côteaux d’Aix-en-Provence 2016, 75cl, 14% vol
Kaitstud päritolunimetusega vein


Riik / regioon:
Prantsusmaa, Provence

Stiil:
Kuiv punane vein. Elegantne, kompleksne.

Marjasordid:
70% Cabernet Sauvignon, 40% Syrah.

Valmistamine:
Käsitsikorje, marjade purustamine. Fermentatsioon koos matseratsiooniga roostevabast terasest anumates. Arendamine 23 kuud tammevaatides.

Toidusoovitus:
Ulukilihad, metssea hautis, grillitud punased lihad, burgundia pada, pardi rinnafilee, poolkõvad juustud.

Serveerimine:
Temperatuur 17-18 °C, Bordeaux punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida ja aereerida 1h vältel.

Säilitamine:
Kuni 25 aastat.

Hinnangud:
Robert Parker 92/100, Decanter 92/100

Tootjast:
Provence punaveinide esiletõus algas 1962. aastal kui Bordeaux Haut-Médoc piirkonna 3éme Grand cru classé veinimõisa Château La Lagune omanik Georges Brunet puhkas Provence's ja märkas pisut räämas ja halval majanduslikul järjel olevavat veinimõisa. Selleks oli Coteaux d'Aix-en Provence piirkonnas Riansi linnakese lähistel paiknev 40 ha viinaaedadega Château Saint-Estéve. Ta ostis maja ära ja nimetas selle oma lemmikpoeedi Francesco Petrarca muusa Laure järgi Château Vignelaure'ks.
Kuna kohapeal viljeletavad marjasordid ei andnud tulemuseks sellist veini, nagu bordoo superstaar lootis, ostis ta hulgaliselt Cabernet Sauvignon'i ja Merlot' istikuid ja juuris välja Carignan'i, Tibouren'i, Cinsault', Castet', Manosquin'i jt. kohalike sortide istikud. Maja peamise veini 1970. aastakäik, mis koosnes ca 70% Cabernet Sauvignon'i veinist, ning kuhu oli segatud ka Syrah'd ja Grenache'i, sai Pariisi rahvusvahelisel veinikonkursil kuldmedali. Toonase Provence punaveinide ajaloos oli see esmakordne.
Pärast haigestumist, andis Georges Brunet veiniteo Vignelaure's edasi legendaardsele veinimeistrile Eloi Dürrbach'ile, kellest sai järgmisteks aastateks maja tähtsaim figuur. Tänaseks on Vignelaure omanik Taani oksjoniärimees Bengt Sundström. Umbes 50% mõisa toodangust läheb ekspordiks. Vignelaure veine leiab üle 30 Michelin'i Star'iga pärjatud restorani veinikaartidelt kogu maailmas.

Toode sisaldab sulfiteid.
Write Your Own Review
Arvustatav toode:Château Vignelaure Rouge Côteaux d’Aix-en-Provence 2016
Sinu hinnang