Serveerimine:
Temperatuur 17-18 °C, Bordeaux punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida ja aereerida 1h vältel.
Säilitamine:
Kuni 20 aastat.
Tootjast:
Provence punaveinide esiletõus algas 1962. aastal kui Bordeaux Haut-Médoc piirkonna 3éme Grand cru classé veinimõisa Château La Lagune omanik Georges Brunet puhkas Provence's ja märkas pisut räämas ja halval majanduslikul järjel olevavat veinimõisa. Selleks oli Coteaux d'Aix-en Provence piirkonnas Riansi linnakese lähistel paiknev 40 ha viinaaedadega Château Saint-Estéve. Ta ostis maja ära ja nimetas selle oma lemmikpoeedi Francesco Petrarca muusa Laure järgi Château Vignelaure'ks.
Kuna kohapeal viljeletavad marjasordid ei andnud tulemuseks sellist veini, nagu bordoo superstaar lootis, ostis ta hulgaliselt Cabernet Sauvignon'i ja Merlot' istikuid ja juuris välja Carignan'i, Tibouren'i, Cinsault', Castet', Manosquin'i jt. kohalike sortide istikud. Maja peamise veini 1970. aastakäik, mis koosnes ca 70% Cabernet Sauvignon'i veinist, ning kuhu oli segatud ka Syrah'd ja Grenache'i, sai Pariisi rahvusvahelisel veinikonkursil kuldmedali. Toonase Provence punaveinide ajaloos oli see esmakordne.
Pärast haigestumist, andis Georges Brunet veiniteo Vignelaure's edasi legendaardsele veinimeistrile Eloi Dürrbach'ile, kellest sai järgmisteks aastateks maja tähtsaim figuur. Tänaseks on Vignelaure omanik Taani oksjoniärimees Bengt Sundström. Umbes 50% mõisa toodangust läheb ekspordiks. Vignelaure veine leiab üle 30 Michelin'i Star'iga pärjatud restorani veinikaartidelt kogu maailmas.