Valmistamine:
Käsitsikorje, marjade purustamine. Fermentatsioon koos matseratsiooniga tammevaatides. Arendatud 24 kuud tammevaatides.
Toidusoovitus:
Ulukiliha, antrekoot, lambaselg, grillitud punased lihad, poolkõvad juustud.
Serveerimine:
Temperatuur 17-18 °C, Bordeaux Grand Cru punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida ja aereerida 1 h vältel.
Säilitamine:
Kuni 10 aastat.
Hinnangud:
Robert Parker 92/100, Wine Spectator 92/100
Tootjast:
Château Valandraud on esimene Bordeaux „garaaživeini“ tootja. Nime saidki need veinid mõisa esimeste omanike omanike Jean-Luc Thunevin’i ja Murielle Andraud tegevuse järgi, kes 1989. aastal valmistasid oma 0,6 ha viinaaia marjadest veine sõna otseses mõttes vaid käte ja jalgade abiga viinaaia kõrval asuvas autogaraažis. Tulemus oli äge – valmis suurepärane vein, mis kohalike hulgas üsna suurt infokandepinda võitis.
Mõis omab täna 4,5 ha viinaaedu ja kuulub endiselt Thunevine’de perele. 2000. aastast tehti veine juba Saint-Émilion’i nimetuse all, sealt edasi saadi Grand Cru Classé staatus ja alates 2012.a. omatakse 1er Grand Cru Classé B nominatsiooni.