Serveerimine:
Temperatuur 17-18°C, Bordeaux Grand Cru punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida.
Säilitamine:
Kuni 10 aastat.
Hinnangud:
Wine Spectator 90/100, James Suckling 93/100
Tootjast:
Pika ajalooga veinimõis sai alguse 1610. aastal, kui veininegossiantidest de Jehan'i pere soetas Domaine Moussas-Bages maad. 1728. aastal müüdi edukas veinimõis kalli raha eest Drouillard' perekonnale. 1748. aastal abiellus peretütar inglise õukondlase Thomas Lynch'ga ja mõis sai nimeks Château Lynch. 1779. aastal võttis nende poeg Jean-Baptiste veinimaja üle. Hiljem sai temast ka Bordeaux linnapea ja impeeriumi krahv. 1815. aastal sai mõisa kaasomanikuks perepoeg Michel Lynch kes oli Pauillac'i rüütelkonna Chevalier ja linnapea. Kui Jean-Baptiste 1835. aastal suri, pärandas ta mõisa oma kahele pojale, kes selle pooleks jagasid. Tekkisid Château Lynch-Moussas (lieu-dit Moussas viinaaiad) ja Château Lynch-Bages (lieu-dit Bages viinaaiad). 1855. aastal sai mõis 5éme Grand Cru Classé nominatsiooni. 1919. aastal ostis veinimõisa Jean Castéja, kellele kuulusid ka: Duhart-Milon, Pichon-Longueville Baron ja Doisy-Védrines. Mõis on Castéja perekonna valduses tänaseni. Viimastel kümnenditel on investeeritud tootmise renoveerimisse ja moderniseerimisse. Maja on tänaseni väga hea renomeega kvaliteetveinide tootja.