Valmistamine:
Käsitsikorje, õrn pressimine. Fermentatsioon ja arendamine 6 kuud tammevaatides pärmisettel.
Toidusoovitus:
Grillitud valged kalad, grillitud koorikloomad, grillitud valged lihad, ahjusealiha.
Serveerimine:
Temperatuur 8-9 °C, valge veini pokaal.
Säilitamine:
Kuni 5 aastat.
Tootjast:
Château la Canorgue viinaaedade marjadest on veine valmistatud alates 14 sajandist. Algselt asetses tänase rustikaalse provaansi mõisa asemel paavst Benedictus XIV uhke villa, kus ka usinalt veini pruuliti.
Praegune veinimõis on juba viie põlvkonna vältel olnud Margan'ide pere käsutada. 1975. aastal alustas veinimeister Jean-Pierre Margan katsetusi biodünaamilise veiniviljelusega, olles selle valdkonna esimesi pioneere Prantsusmaal. Tänaseks on kogu toodang biodünaamilise- ja mahetootmise sertifikatsiooniga. Ikoonkirjanik Peter Mayle, saades inspiratsiooni Jean- Pierre tegemistest, kirjutas romaani " Hea aasta". 2006. aastal ilmus raamatu põhjal samanimeline linateos (peaosas Russell Crowe), mis suures mahus filmiti La Canorgue veinimõisas.
Täna juhib veinimajas vägesid peretütar Nathalie, kes on samuti biodünaamika ja kvaliteetse, mõnusalt väärika veini usku.