Valmistamine:
Käsitsikorje, õrn pressimine. Fermentatsioon madalal temperatuuril roostevabast terasest anumates. Arendatud 23 aastat betoonanumates.
Toidusoovitus:
Foie gras, sinihallitusjuustud, valged desserdid, koogid.
Serveerimine:
Temperatuur 10-11 °C, väike valge veini pokaal.
Säilitamine:
Kuni 30 aastat.
Hinnangud:
Wine Spectator 98/100.
Tootjast:
Preignac’ külas asuv legendaarne veinimõis, kus ikoonilisi Sauternes dessertveine toodetakse alates 1710. aastast, mil Numa Médeville abiellus Marie Despujols’ga, kes oli kuulsa Lamothe-Despujols veinimõisa üks pärijaid. Paar sai päranduseks mõisa valduses olevad alammõisad – Château Gilette ja Château Les Justices. Sellest ajast peale on mõlemad veinimõisad olnud Médeville’de perekonna omanduses. Mõisa veinide eripäraks on veinide ülipikk (20-30 aastat) kestev tammevaba laagerdus betoonanumates. Neid veine peetakse Bordeaux ühtedeks parimateks dessertveinideks.
Täna majandavad veinimõisas veinimeistrid Julie Gonet-Médeville ja tema šampanjameistrist abikaasa Xavier Gonet.