Serveerimine:
Temperatuur 17-18 °C, Bordeaux Grand cru punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida ja aereerida ca 3h vältel.
Säilitamine:
Kuni 20 aastat.
Hinnangud:
Wine Spectator 92/100.
Tootjast:
70 aastase ajalooga Château Cèdre on üsna noor veinimaja. Samas on selle ajaga saavutatud palju, sest täna ollakse Prantsusmaa ühe ajalooliselt tuntuma veiniküla - Cahors - ikoon ja tippude tipp. Cèdre veinid on tunnustatud kogu maailma parimates restoranides. Cahors ehk Vin Noir (must vein) on ajalooliselt olnud väga tuntud armulauavein paljudes maailma kirikuharudes. Algselt omas suure arengupotentsiaaliga vein tähtsat kohta Vene õigeusukirikutes. Vein säilis väga hästi pikkadel mere- või hoburetkedel Edela-Prantsumaalt Venemaa ja Siberi linnadesse-küladesse. Täna teeb Cèdre kogu piirkonna parimat ja elegantseimat musta veini.