Serveerimine:
Temperatuur 17-18 °C, Bordeaux Grand cru punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida ja aereerida 2h vältel.
Säilitamine:
Kuni 15 aastat.
Hinnangud:
Wine Spectator 93/100.
Tootjast:
Château de Pibarnon'i ajalugu sai alguse 1977. aastal, kui ravimiärimees Henri de Saint Victor, otsis Provence's oma perele suvekodu. Ta ostiski La Cadière d'Azur'i linnakese lähedal Pibarnon'i künkal asuva väikese 6 ha viinaaedadega veinimaja, mis oli üsna kehvas seisus.
1978. aastal pandi käima nende esimene veinilaar ja juba 1983. aastal pärast tõsisemaid pinnaseuuringuid ning töid viinaaedades ja investeeringuid veinikeldrisse, tulidki esimesed auhinnad. Nii jätkus see ka järgmistel aastatel. Mõisa peamise veini 1989. ja 1990. aastakäigud läksid aga ajalukku. Tol ajal väga oluline aastaväljaanne "The Slow Food Guide USA" valis antud aastakäigud maailma 150 parima veini hulka. Nüüd oli tee ka eksporditurgudele avatud. 1993. aastal astus veinimeistrite ritta ka ennast veinivaldkonnas harinud perepoeg Eric, kes võttis isalt majapidamise lõplikult üle 2000. aastal. Eric jätkas isa ideed - terroir-põhist veiniviljelust, ning ta on tellinud hulgalises mahus geoloogilisi uuringuid ja vastavalt sellele optimeerinud marjasortide valikut oma viinaaedades.Tänaseks on Eric ostnud suure osa Pibarnoni künkast ja viinaaedade pindala on kasvanud pea 70 hektarini. Töö käib, aga veinikojas endiselt käsitsi ja tulemused on aastast aastasse olnud suurepärased. Mõis ekspordib täna ca 70% oma toodangust ja tema veine võib leida enamiku maailma tipprestoranide veinikaartidelt.