Serveerimine:
Temperatuur 15-16 °C, Burgundia punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida ja aereerida ca 1h vältel.
Säilitamine:
Kuni 10 aastat.
Tootjast:
Château de Bellet on samanimelise veiniapellatsiooni alussammas. Tänaseni Savoie krahvide järeltulijate - de Gharnache parunite - suguvõsa omanduses olevas mõisas hakati veini valmistama juba 16. sajandil. Just see mõis sai 1941. aastal esimesena õiguse hakata pudelisildile kirjutama - Appellation Bellet Controlée. Tänapäeval koondab Nice linna piirides asuv 47 ha suurune viinaaedade apellatsioon 10 erinevat veinitootjat, kelle produktsioon on omanäoline, haruldane ja hinnaline. Koos tavaliste kohalike marjasortidega, nagu Grenache, Syrah ja Rolle- sisaldavad sealsed veinid ka marju nimega Braquet, Folle Noire ning Chardonnay. Marjadest valmivad kena arengupotentsiaal ja elegantsiga valged, roosad ja punased veinid. Kogu toodang omab nüüdseks ka biodünaamilise veiniviljeluse sertifikaati.