Rhône org on veinikasvatuspiirkond, mis asub Prantsusmaa kaguosas. Piirkond on jagatud kaheks osaks – põhja- ja lõunaosaks. Põhjaosa on tuntud oma valgete veinide poolest, lõunaosa aga punaste veinide poolest. Tuntuimad Rhône orus kasvatatavad viinamarjasordid on Syrah ja Grenache.
Rhône orus on pikk veinivalmistamise ajalugu, mis pärineb Rooma ajast. Piirkond oli kunagi osa suurest Rooma impeeriumist ja seda mõjutas tugevalt Rooma kultuur. Vein oli Rooma ühiskonna oluline osa ja Rhône org oli impeeriumi üks tähtsamaid veinitootmispiirkondi.
Pärast Rooma impeeriumi langemist langes veinitootmine Rhône orus. Alles 12. sajandil hakkas veinitootmine taas suurenema tänu piirkonda elama asunud tsistertslaste munkadele. Tsistertslased olid kirglikud kvaliteetse veini valmistamise vastu ja nad aitasid Rhône orus veinivalmistamist elustada.
Sellest ajast alates on veinitootmine Rhône orus jätkuvalt kasvanud ja tänapäeval on see piirkond Prantsusmaa üks tähtsamaid veini tootmispiirkondi. Piirkonna pehme kliima ja mitmekesised mullatüübid sobivad ideaalselt mitmesuguste viinamarjasortide kasvatamiseks. Syrah ja Grenache on vaid kaks paljudest Rhône orus õitsevatest viinamarjasortidest.
Rhône orus asuvad paljud maailmakuulsad veinitootjad, sealhulgas Domaine du Vieux Télégraphe, Château du Trignon ja Paul Jaboulet Ainé. Need veinitootjad toodavad Prantsusmaa parimaid veine ning kollektsionäärid ja asjatundjad kogu maailmas tunnevad huvi sealsete veinide vastu.
Kui olete huvitatud mõne Rhône oru veini proovimisest, vaadake kindlasti ka meie valikut kohalikus e-poes.
Rhône org on Kagu-Prantsusmaal asuv tuntud viinamarjakasvatuspiirkond, mis on jaotatud põhja- ja lõunaosaks nende erinevate eripärade alusel; Põhja - valged veinid ja lõuna - punased . See on kõige kuulsam spetsiifiliste viinamarjasortide, nagu Syrahand Grenache, kasvatamise poolest, kuid erinevalt teistest tuntud piirkondadest; sellel on pikem veinivalmistamise ajalugu, mis pärineb Vana-Roomast, kus see mängis olulist rolli veini tarnimisel kogu impeeriumis. Kuigi pärast Rooma langust jäi tootmine seisma, kuni selle taaselustasid sajandeid hiljem tsistertslaste munkad, kes aitasid luua tänapäevani kasutatavaid viinamarjakasvatuse tavasid. Alates sellest ajast on selle populaarsus kasvanud, valmistades mõningaid maailmatasemel veine paljudes kuulsates veinitootjates, nagu Domaine du Vieux Telegraph, Chateau du Trignon. ja Paul JabouletAine'. Kui tunnete Prantsuse veinide vastu huvi või uudishimu, kutsume teid selle maalilise piirkonna veine avastama!