Mulliõhtusöök Murimäel

25. juulil toimus meie traditsiooniline õhtusöök Murimäe Veinikeldris.

Seekord olid chef’ideks Michelini tärni mees Kim Päivästo ja aastaid Lee Resto’s chef’i ametit pidanud Hiro Takeda. Teemaks olid värsked maitsed ja mulliveinid. Veine tutvustas meie sommeljee Igor Sööt.

Eelroaks oli Kim’i signatuurroog – Creme Ninot ehk teisisõnu külm herne kreemsupp, mille juurde sobitus suurepäraselt Toques et Clochers Crémant de Limoux 2018.

Teiseks eelroaks oli hõrk õrnalt suitsutatud forell kergelt marineeritud kurgi ja võis praetud kukeseentega. Veiniks sinna kõrvale sobis Gonet-Medeville Rosé Champagne Grand Cru.

Järgnevaks pakkusid Kim ja Hiro kreveti mousselin’i päikesekuivatatud tomatite ja tomatileemega, mis andis igati vahva koosluse magnumpudelist serveeritud Georges Vesselle Champagne Blanc de Blancs’iga.

Pearoaks ja ühtlasi ainsaks soojaks toidukäiguks serveeriti veise sisefilee suviste köögiviljade, paprikakreemi ja punaveini demi-glace kastmega. Fantastilise koosluse sinna juurde andis puuviljane ja maitseküllane Domaine Rolet Crémant du Jura Rosé.

Desserdiks oli väikeste lisanditega klassika – värsked maasikad vahukoorega, millele lisasid tekstuuri ja maitsenüansse marjasorbee ja besee. Siina juurde sobitas Murimäe perenaine Janika oma pohla ja lavendli poolmagus vahuvein „Palukas“. Õhtusöögile oli tulnud täismaja külalisi, kes kõik jäid sündmusega väga rahule.

 

Aitäh kõigile külalistele, kes Te kaunile Murimäele tulite!

Suur aitäh chef’idele ja Murimäe tiimile!

 

Vins De France meeskond