
Menüü pani kokku selleks õhtuks peakokk Mairin Metsaäär-Mehik. Veine tutvustas meie sommeljee Romet Liivet. Eriliseks teeb selle õhtusöögi see, et meile kombekohaselt valati enamus rosé veine välja 3 liitristest pudelitest ! Õhtu meelelahutuse korraldas tantsutrupp Lancy.
Tervitusampsuks oli suitsupart - maasikas – trühvlimajonees . Selle kõrvale valisime Clotilde Davenne Cremant de Bourgogne Rosé mis oma marjase ja täidlase kehaga sobitus kenasti pakutava ampsuga.
Esimeseks eelroaks oli forelli carpaccio - laimimajonees - apelsinivinegrett – forellimari, mille kõrvale sobitasime Domaine de la Croix Irrésistible Rosé 2024. Veinis olev marjasus ja mineraalsus toetasid toidu värsket iseloomu ning maitsed sulandusid suurepäraselt kokku.
Soojaks eelroaks oli sinimerekarbid - valge veini koorekaste – kappar - tomat. Vahemere klassika, mis sobis imeliselt kokku Domaine de la Croix Eloge Rosé 2024 veiniga.
Pearoaks pakuti „Surf & Turfi“ ehk veise sisefilee - hiidkrevetid - spargel - kartuli gratiniga. Selle käigu juurde sobis tugeva iseloomuga Domaine de la Croix Bastide Blanche Rosé 2024.
Magustoiduks oli sellel õhtusöögil „Petit Four“ ehk väikesed magusa ampsukesed. Mandli ja valge šokolaadi trühvel - karamelliseeritud virsik - vaarika-sidrunimakroon - karamelli-maapähkliküpsis. Sinna juurde sobitasime Domaine de la Croix Empereur 2021 mis sobitus pakutud desserdiga meeldivalt.
Aitäh kõigile, kes veetsid selle meeleoluka õhtupooliku meiega Rannahotellis!
Täname Rannahotelli tiimi suurepärase õhtu eest!
Kohtumiseni juba järgmistel õhtusöökidel!
Vins De France meeskond