Sissejuhatus Château Minuty'sse

Sissejuhatus Château Minuty'sse

Château Minuty on tuntud veinikelder, mis asub Prantsuse Riviera südames Côtes de Provence'i nimetuses. Veinikeldril on pikk ajalugu, mis ulatub 18. sajandisse ja on tuntud maailma parimate roosade veinide tootmise poolest.

Château Minuty ajalugu

Château Minuty asutas 1936. aastal Gabriel Farnet, kes oli kirglik veinivalmistamise vastu ja otsustas toota piirkonnas erakordseid veine. Aastate jooksul on veinitehast omanud ja juhtinud mitu erinevat perekonda, millest igaüks on toonud veinivalmistusprotsessi oma ainulaadse vaatenurga ja teadmised.

1955. aastal võttis Matton-Farneti perekond veinitehase üle ja on aidanud kaasa Château Minuty kui ühe juhtiva roosade veinide tootja loomisele maailmas. Tänapäeval juhib veinitehast pere kolmas põlvkond ning nende pühendumus kvaliteedile ja uuenduslikkusele on aastate jooksul toonud kaasa arvukalt tunnustusi ja auhindu.

Terroir

Château Minuty asub Côtes de Provence'i nimetuse südames, kus viinamarjaistandused saavad kasu ainulaadsest mikrokliimast ja mulla koostisest. Viinamarjaistandused on istutatud Vahemere poole jäävatele mäenõlvadele, mis mõjutab kliimat mõõdukalt, hoides kuumadel suvekuudel temperatuuri suhteliselt jahedana.

Pinnas koosneb savi ja lubjakivi segust, mis sobib ideaalselt kvaliteetsete veinide valmistamiseks. Viinapuud on istutatud põhja-lõuna suunal, mis aitab maksimeerida päikese käes viibimist ja optimeerida valmimist.

Veinid

Château Minuty on enim tuntud erakordsete roosade veinide tootmise poolest, mis moodustavad 90% veinitehase toodangust. Roosad veinid on valmistatud Grenache, Cinsault ja Syrah viinamarjade segust ning on tuntud oma õrnade punaste puuviljade ja tsitruseliste aroomide ning karge happesuse ja värskendava viimistluse poolest.

Veinikelder toodab ka vähesel määral valgeid ja punaseid veine, mis on valmistatud traditsiooniliste Provence'i viinamarjasortide segust. Valgeid veine iseloomustavad lillelised aroomid, ere happesus ja mineraalsus, punaseid veine aga täidlane ja kompleksne, mustade puuviljade ja vürtside nootidega.

Veini valmistamise protsess

Château Minuty's kontrollitakse veinivalmistamise protsessi hoolikalt, et tagada kõrgeima kvaliteediga veinide tootmine. Viinamarjad koristatakse käsitsi ja enne õrnalt pressimist sorteeritakse hoolikalt. Seejärel kääritatakse mahl madalal temperatuuril roostevabast terasest mahutites, mis aitab säilitada viinamarjade õrnaid aroome ja maitseid.

Pärast kääritamist laagerduvad veinid settel mitu kuud, mis lisab lõppveinile keerukust ja tekstuuri. Veinikelder kasutab ka tehnikat nimega bâtonnage, mis hõlmab sette segamist, et aidata maitsed ja aroomid veini integreerida.

Kokkuvõte

Château Minuty on veinitehas, mis on oma maine üles ehitanud kvaliteedile ja uuendustele. Nende pühendumus erakordsete veinide tootmisele on aastate jooksul toonud kaasa arvukalt tunnustusi ja auhindu ning nende roosad veinid on ühed parimatest maailmas. Pika ajaloo ja tipptasemele pühendumisega Château Minuty on veinikelder, mis kindlasti jätkab silmapaistvate veinide tootmist veel palju aastaid.

Seotud tooted