Käärimine (Fermentatsioon)

Käärimine on protsess, mida on sajandeid kasutatud toiduainete säilitamiseks ja alkohoolsete jookide tootmiseks. Fermentatsiooni käigus muudavad ensüümid suhkrud alkoholideks või orgaanilisteks hapeteks. See protsess võib toimuda looduslikult või selle võib käivitada pärmi või bakterite lisamisega toidule. Kääritamist saab kasutada veini, õlle, siidri, juustu, jogurti, hapukurgi ja paljude muude toitude valmistamiseks. Lisaks toidu säilitamisele võib kääritamine tõsta ka selle maitset ja toiteväärtust. Näiteks fermentatsiooni käigus tekkiv piimhape võib aidata kaitsta kahjulike bakterite eest. Käärimine võib suurendada ka vitamiinide ja mineraalainete imendumist toidust. Seetõttu on kääritatud toidud sageli toitvamad kui nende kääritamata toidud.