En primeur

Veinimaailmas viitab en primeur (ehk "in cask") noorte veinide ostmise ja ise laagerdamise protsessile. See on investeering – ostate toote, mis ei saa valmis mitu aastat –, kuid see võib olla ka väga kasulik.

Kuidas En Primeur töötab
En primeur on pikaajaline investeering ja sellisena nõuab see hoolikat planeerimist ja uurimist. Peate olema kindel, et ostetav vein muutub vanusega paremaks, ja teil peab olema koht, kus seda hoida. Mis kõige tähtsam, peate olema kannatlik! Veini küpsemine võib võtta aastaid, nii et ärge oodake, et avate pudelid homme.

En primeur veinid lastakse välja tavaliselt kevadel, pärast eelmise aasta saagi villimist. Veinid laagerduvad selles etapis veel vaatides, mistõttu nimetatakse neid sageli "vaadis". Primeur ostmine annab teile võimaluse osta neid veine enne nende turule laskmist ja enne, kui nende hind peegeldab nende kvaliteeti.

En primeur ei sobi kõigile – see nõuab kannatlikkust, ruumi ja mis kõige tähtsam, raha. Kuid neile, kes on valmis riskima, võib see olla äärmiselt rahuldust pakkuv kogemus.

Kokkuvõte
En primeur on potentsiaalselt tasuv investeering tõsistele veinihuvilistele. Kui kavatsete osta primeur veine, uurige hoolikalt ja olge valmis ootama mitu aastat, kuni teie investeering küpseb.