Valmistamine:
Traditsiooniline meetod. Esmane kääritamine roostevabast terasest anumates. Laagerdamine pärmisettel pärast teisest kääritamist pudelis 15 kuu vältel. Dosage 10g / l.
Toidusoovitus:
Erinevad kalaroad, linnuliha, kooresed pastaroad, suvised salatid. Suurepärane terrassi- ja piknikujook.
Serveerimine:
Temperatuur 6-7 °C, valge veini pokaal või vahuveini pokaal.
Säilitamine:
Kuni 3 aastat.
Tootjast:
Sieur d'Arques on Limoux alamregiooni juhtiv veinitootja. Veinimõis omab Saint-Hilaire kloostrit ja seda ümbritsevaid viinamägesid, kus 1531. aastal valmis maailma esimene vahuvein - Blanquette de Limoux. Tänane ajalugu sai alguse 1946. aastal, kui kohalikud Blanquette tootjad lõid kooperatiivi, mis sai nime ajaloolise Arques' paruni järgi, kelle tellimisel esimesed vahuveinid valmisid. Praeguseks moodustab veinimõisa toodang 70% kogu Languedoc'i vahuveinide produktsioonist. Valmistatakse hulgaliselt ka erinevates hinnakategooriates vaikseid valgeid, rosé- ja punaseid veine. 1990. aastal loodi veinimõisa juurde tippkvaliteetseid veine tootev käsitöökoda, mille tooted valmivad Toques et Clochers kaubamärgi all.