Valmistamine:
Traditsiooniline meetod. Esmane kääritamine roostevabast terasest anumates. Laagerdamine pärmisettel pärast teisest kääritamist pudelis 42-54 kuu vältel. Dosage 8g / l. Cuvée tegemisel on kasutatud max 25% vanemate aastakäikude reservveine.
Serveerimine:
Temperatuur 8-9 °C, valge veini pokaal või vahuveini pokaal.
Säilitamine:
Kuni 10 aastat.
Hinnangud:
Robert Parker 92/100, Wine Spectator 92/100
Tootjast:
See legendaarne šampanjamaja loodi 1849. aastal taani päritolu advokaadi poja Pol Rogersen’i poolt. Edulugu ja kuulsus said alguse väga kiirelt, kuna Pol nõudis oma alluvatelt erakordset distsipliini ja kvaliteeti. Tänaseks on Pol Roger üks ülivähestest suurtest nimedest Champagne’s, kus teadmisi ja väärtusi on antud üle isalt pojale ja maja on endiselt looja suguvõsa valduses.
Täna on Pol Roger kõigi suurte šampanjakriitikute (sh Richard Juhlin ja Tom Stevenson) hinnangul vaieldamatult üks 6st enim hinnatud šampanjamajast koos Bollinger’i, Louis Roederer’i, Krug’i, Charles Heidsieck’i ja Dom Pérignon’iga. Pol Roger on 24 juhtivat šampanjatootjat ühendava „Club des Grandes Marques“ liige ja üks alalistest eesistujatest.
Maja kuulub „Primium Familiae Vini“ assotsiatsiooni koos paljude kuulsate algusest tänaseni sama pere valduses olevate veinimajadega (näiteks Château Mouton Rothschild, Hugel Pere et Fils, Tenuta San Guido (Sassicaia), Bodegas Torres, Bodega Vega Sicilia, Antinori jt.). Pol Roger omab Briti kuningakoja Royal Warrant staatust, olles kuninganna Elisabeth II õukonna ametlikuks šampanjaks. Pol Roger Reserve Brut on olnud kõigi viimaste Briti kuninglike pulmade tervitusjook. Aastal 2019. pärjas tunnustatud väljaande „Drinks Business Magazine“ žürii Pol Roger’i tiitliga „The Most Admired Champagne Brand of the World“.