Valmistamine:
Käsitsikorje, marjade purustamine. Fermentatsioon koos matseratsiooniga betoonanumates. Arendamine 14 kuu vältel betoonanumates (Grenache) või 40hl tammevaatides (Carignan, Syrah).
Serveerimine:
Temperatuur 17-18 °C, Bordeaux punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida ja aereerida 1h vältel.
Säilitamine:
Kuni 5 aastat.
Hinnangud:
Robert Parker 92/100.
Tootjast:
Perpignani piiskop Raymond Etienne Amiel pani veinimõisale alguse 1815. aastal, kui ostis juba eksisteeriva veinitootja Domaine de Goudous veinikeldri ja 10 ha viinaaedu. Phylloxera hävitas 1865. aastal kogu regiooni viinaaiad, kuid Mas Amiel oli esimene pioneer, kes jalad uuesti alla sai ja veinitootmisega jätkas. 1907. aastal soetas maja Charles Dupuy ning hakkas hoogsalt viinamägesid kokku ostma ja toodangumahtu suurendama. Nii sai mõisast piirkonna juhtiv kangestatud Maury veinide tootja, kogudes kuulsust ja jõudes täielikku kultuse staatusse. 1999. aastal ostis veinimõisa Bordeaux negossiant Olivier Decelle, hakates mõisas valmistama kuivi punaseid ja valgeid veine. Nii oli ta ka kohaliku kuivade veinide apellatsiooni - AOP Maury Sec - idee kavandaja ja elluviija. Tänaseks on Mas Amiel Maury veininduse ikoon ja pärl. Ilmselt ei ole ühtegi maailma juhtivat restorani või vinoteeki, kus Mas Amiel'i veine ei leiduks.