Valmistamine:
Traditsiooniline meetod. Esmane kääritamine osaliselt roostevabast terasest anumates, osaliselt vanades tammevaatides. Laagerdamine pärmisettel pärast teisest kääritamist pudelis vähemalt 24 kuu vältel. Dosage 7g / l.
Toidusoovitus:
Värsked austrid, kaaviar, karbid, koorikloomad, sushi, valge kala tartar, küpsetatud valge kala, pehmed lehmapiimajuustud. Suurepärane aperitiiv või tervitusjook.
Serveerimine:
Temperatuur 8-9 °C, valge veini pokaal või vahuveini pokaal.
Säilitamine:
Kuni 10 aastat.
Hinnangud:
Wine Spectator 92/100.
Tootjast:
Šampanjamaja ajalugu sai alguse 2002. aastal, kui kuulsa Gonet dünastia ühe haru perepoeg Xavier abiellus legendaarse Sauternes veinimõisa Château Gilette pärijanna Julie Médeville'ga. Xavier sai kaasavaraks 9 ha Grand ja Premier Cru viinaaedu Ambonnay, Mesnil-sur-Oger'i ja Bisseuil külades. Ta hakkas valmistama isalt ja vanaisalt omandatud klassikalises stiilis šampanjasid, lisades igale joogile omapoolseid lisaväärtusi (tammevaadilaagerdust, pikemat laagerdamist pudelis pärmisettel, veini tasakaalustamist kallihinnalise viinamarjakontsentraadiga odava roosuhkru siirupi asemel jne.). Tulemuseks on igaastane ca 90 000 pudeline toodang, mille järgi on suur nõudlus nii Prantsusmaa kui ka muu maailma tipprestoranide kaartidel. Gonet-Médeville šampanjad on väga hinnatud ka Eesti veinisõprade hulgas, olles klassikalised, säravad ja külluslikud joogid, millel on omasuguste hulgas parim hinna ja kvaliteedi suhe.