Valmistamine:
Käsitsikorje, õrn pressimine, veini värvumine saignée meetodil otse pressis. Fermentatsioon ja arendamine 6 kuu vältel roostevabast terasest anumates.
Toidusoovitus:
Vahemere kalaroad, grillitud koorikloomad, homaar, meriteod, vasikacarpaccio, Aasiapärased road.
Serveerimine:
Temperatuur 8-9 °C, valge veini pokaal.
Tootjast:
Saint-Tropez’i poolsaarel, maalilise keskaegse kindluslinna Gassin’i jalamil asuv Château Minuty on Prantsuse Riviera kuulsaim veinimõis, kelle eelkõige just rosé veinid on superstaarid enamiku säravate Nizza, Cannes’i, Monaco ja Saint-Tropez’i restoranide kaartidel. Samuti võib leida neid õrn-lõheroosa värvusega nesteid ka paljude tipprestoranide ja –kuurortide veinivalikust üle kogu maailma, täpsemalt 102-st riigist. Tänased mõisaomanikud – vennad Matton’id – pärisid isalt Minuty mõisa 1986. aastal ja on sest peale olnud teerajajateks tänapäevase värske, kerge ja mineraalse rosé-veini valmistamise tehnoloogia vallas. Lisaks maailmakuulsaletele Minuty rosé-veinidele valmistatakse mõisas ka suurepärase kvaliteediga punaseid ja valgeid veine.