Serveerimine:
Temperatuur 17-18 °C, Bordeaux Grand Cru punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida ja aereerida ca 1h vältel.
Säilitamine:
Kuni 10 aastat.
Hinnangud:
Robert Parker 92/100, Wine Spectator 92/100.
Tootjast:
Château Figeac on Saint-Émilion’i suurim veinimõis oma 40 ha viinaaedadega. Mõisa ajalugu ulatub 2. sajandisse, kus tänasel territooriumil asus Vana-Rooma väepealiku Figeacus’e villa. Sest ajast peale on sealsetest viinaaedadest ka veini saadud. Tänane ajalugu lagas 1892.a., kui Henri de Chevremont ostis iidse mõisamaa. Täna juhib mõisa perekonna järeltulija Eric d’Aramon.
Veinimõis omab kõrget Saint-Émilion 1er Grand Cru Classé B staatust.