Serveerimine:
Temperatuur 17-18 °C, Bordeaux Grand cru punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida ja aereerida ca 2h vältel.
Säilitamine:
Kuni 20 aastat.
Hinnangud:
Wine Spectator 92/100.
Tootjast:
Château du Cèdre on üsna noor veinimaja oma 70 aastase ajalooga. Kuid selle ajaga on saavutatud palju – täpsemalt ollakse täna Prantsusmaa ühe ajalooliselt tuntuma veiniküla – Cahors – ikoon ja tippude tipp, kelle veinid on tuntud kogu maailma parimates restoranides. Cahors ehk Vin Noir (must vein) on ajalooliselt olnud väga tuntud armulauaveinina paljudes maailma kirikuharudes. Eriti tähtis oli vein algselt Vene õigeusukirikutes just tänu oma pikale säilivusele ja arengupotentsiaalile – säilis hästi pikkadel mere- või hoburetkedel Edela-Prantsumaalt Venemaa ja Siberi linnadesse-küladesse. Täna teeb Cèdre parimat ja elegantseimat musta veini kogu piirkonnas.