Valmistamine:
Käsitsikorje, marjade purustamine. Fermentatsioon koos matseratsiooniga tammevaatides. Arendamine 15 kuud tammevaatides.
Toidusoovitus:
Ulukifileed ja -praed, grillitud ja barbeque punased lihad, pardirind, lambajuustud.
Serveerimine:
Temperatuur 17-18 °C;, Bordeaux punase veini pokaal. Enne serveerimist dekanteerida ja aereerida ca 1h vältel.
Säilitamine:
Kuni 10 aastat.
Hinnangud:
Wine Enthusiast 93/100.
Tootjast:
1927.a. loodud ja neljandat põlve Laplace’de perele kuuluv Château d’Aydie on üks kuulsamaid Edela-Prantusmaa punaveini – Madiran’i – tootjaid. Omab 58 ha viinamägesid Madiran’i apellatsiooni piires, aga ka 9 ha põlde Pacherenc du Vic-Bilh külakese lähistel otse Püreneede nõlvadel.