Domaine Laporte Le Rochoy Sancerre 2019, 75cl, 13%
Riik / regioon:
Prantsusmaa, Vallée de la Loire
Stiil:
Kuiv valge vein. Värske, kerge, mineraalne.
Marjasordid:
100% Sauvignon Blanc (üheaia – Le Rochoy – viinapuudelt).
Valmistamine:
Käsitsikorje, õrn pressimine. Fermentatsioon roostevabast terasest anumates. Arendamine 5 kuud roostevabast terasest anumates pärmisettel.
Toidusoovitus:
Erinevad road nii valgest kui ka punasest kalast, koorikloomad, kammkarbi carpaccio, poolkõvad kitsejuustud.
Serveerimine:
Temperatuur 8-9 °C;, valge veini pokaal.
Säilitamine:
Kuni 5 aastat.
Hinnangud:
Wine Spectator 93/100, Wine Enthusiast 93/100.
Tootjast:
1850. aastal loodud Domaine Le Rochoy veinimaja läks Laporte pere omandusse pärast I maailmasõda ja sai ka oma tänase nime. Aastakümneid valmistati Saint-Satur’i küla põldudel kasvanud marjadest suurepäraseid valgeid ja pisut ka punaseid veine. 2003. aastal liitus veinimaja peresidemete sõlmimise läbi Sancerre piirkonna ühe ikooni – Domaine Henri Bourgeois’ga. Ehitati uus ja ülimodernne veinikoda ning tootmine jätkus orgaanilise- ja biopõllumajanduse reegleid järgides, mille tulemusena toodetakse suurepäraseid Sancerre, Pouilly-Fume, Menetou-Salon’i ja Quincy tähistega tippveine, mis on saanud pärjatud paljude auhindadega. Veinimeister Cédric Bourgeois tegutseb edukalt kumbagi mõisa veinikeldrites. 2010. aastal osteti ca 20 ha viinaaedu Uus-Meremaal Marlborough’s ja sealtpeale pakutakse Laporte nime all suurepäraseid Sauvignon Blanc’e ka maakera kuklapoolelt.
Aastal 2017. valis tunnustatud ajakiri „Wine & Spirits“ Domaine Laporte’i maailma 100 parima veinitootja hulka kuuluvaks.
Riik / regioon:
Prantsusmaa, Vallée de la Loire
Stiil:
Kuiv valge vein. Värske, kerge, mineraalne.
Marjasordid:
100% Sauvignon Blanc (üheaia – Le Rochoy – viinapuudelt).
Valmistamine:
Käsitsikorje, õrn pressimine. Fermentatsioon roostevabast terasest anumates. Arendamine 5 kuud roostevabast terasest anumates pärmisettel.
Toidusoovitus:
Erinevad road nii valgest kui ka punasest kalast, koorikloomad, kammkarbi carpaccio, poolkõvad kitsejuustud.
Serveerimine:
Temperatuur 8-9 °C;, valge veini pokaal.
Säilitamine:
Kuni 5 aastat.
Hinnangud:
Wine Spectator 93/100, Wine Enthusiast 93/100.
Tootjast:
1850. aastal loodud Domaine Le Rochoy veinimaja läks Laporte pere omandusse pärast I maailmasõda ja sai ka oma tänase nime. Aastakümneid valmistati Saint-Satur’i küla põldudel kasvanud marjadest suurepäraseid valgeid ja pisut ka punaseid veine. 2003. aastal liitus veinimaja peresidemete sõlmimise läbi Sancerre piirkonna ühe ikooni – Domaine Henri Bourgeois’ga. Ehitati uus ja ülimodernne veinikoda ning tootmine jätkus orgaanilise- ja biopõllumajanduse reegleid järgides, mille tulemusena toodetakse suurepäraseid Sancerre, Pouilly-Fume, Menetou-Salon’i ja Quincy tähistega tippveine, mis on saanud pärjatud paljude auhindadega. Veinimeister Cédric Bourgeois tegutseb edukalt kumbagi mõisa veinikeldrites. 2010. aastal osteti ca 20 ha viinaaedu Uus-Meremaal Marlborough’s ja sealtpeale pakutakse Laporte nime all suurepäraseid Sauvignon Blanc’e ka maakera kuklapoolelt.
Aastal 2017. valis tunnustatud ajakiri „Wine & Spirits“ Domaine Laporte’i maailma 100 parima veinitootja hulka kuuluvaks.
Write Your Own Review