Château Minuty: Maailma kuulsaima rosé-veinide valmistaja

1936. aastal asutatud Château Minuty on Provence'i veinimõis, mida on edasi antud Matton-Farneti perekonna kolme põlvkonna kaudu. Täna juhivad vennad Jean-Pierre ja François Matton viinamarjaistandust samasuguse kirega ja pühendunult kvaliteedile nagu nende isa ja vanaisa enne neid.

Château Minuty on enim tuntud oma roosade veinide poolest, mis on kogu Provence'i kriitikute seas enim tunnustatud. Château Minuty roséde edu saladus peitub veinivalmistamisprotsessis, mis ühendab traditsioonilised tehnikad tipptehnoloogiaga. Lõpptulemus on rosé, mis on ühtaegu peen ja ligipääsetav, muutes selle täiuslikuks veiniks igaks juhuks.

Kui otsite Provence'i rosé't, mis rõõmustaks teie maitsemeeli ja jätaks ihaldama enamat, ei pea te vaatama Château Minuty'st kaugemale.

Château Minuty ajalugu
Château Minuty asutas 1936. aastal Alexandre Farnet, kes andis oma armastuse veinivalmistamise vastu edasi oma pojale Jean-Charles Farnet'le. 1971. aastal võtsid perefirma üle Jean-Charles’i pojad Jean-Pierre ja François, kes jätkavad viinamarjaistanduse pidamist ka praegu.

Vennad Matton-Farnet on kirglikud kvaliteetsete veinide valmistamise vastu, mis peegeldavad Provence'i terroiri. Nad kasutavad traditsioonilisi veinivalmistamise tehnikaid koos tipptehnoloogiaga, et toota kogu Provence'i parimaid rosésid.

Château Minuty sümboolne M de Minuty Rosé loodi esmakordselt roosa kullavärviga, et peegeldada 1980. aastate St Tropezi luksuslikku elustiili. Tänapäeval on M de Minuty Rosé tänu oma õrnadele maitsetele ja värskendavale stiilile endiselt üks Château Minuty populaarsemaid veine.

Veinivalmistamise protsess Château Minuty's
Kvaliteetse roosa veini tootmine algab viinamarjaistandusest, kus viinamarju kasvatatakse säästvaid viinamarjakasvatustavasid kasutades. Kui viinamarjad on käsitsi koristatud, transporditakse need veinitehasse, kus neilt eemaldatakse vars ja need purustatakse õrnalt, enne kui need viiakse kääritamiseks vaatidesse.